USB ključevi mogu biti odličan poslovni poklon

USB ključevi ili stickovi predstavljaju koristan i inovativan poklon za darivanje vaših poslovnih partnera i klijenata. Zahvaljujući niskoj cijeni i mogućnosti personaliziranja tiska na njih, oni su odličan odabir s kojim sigurno nećete pogriješiti. 

USB memorija je maleni uređaj na koji se može pohraniti određena količina podataka, ovisno o njegovom kapacitetu. Kroz ovaj tekst detaljnije ćemo vas upoznati s njima, koji su najpopularniji modeli i gdje ih možete kupiti s otisnutim vašim logotipom, za darivanje vaših partnera i klijenata.

USB ključevi su neophodni uređaji današnjice

Zahvaljujući digitalizaciji i čuvanju gotovo svih oblika informacija na računalu, neophodno je imati i lako prenosive memorije kojima se brzo i jednostavno može prebacivati sadržaj s jednog računala na drugo. USB ključevi su svoju popularnost stekli početkom 21. stoljeća i zahvaljujući relativno malim dimenzijama predstavljaju najbolji uređaj za pohranu važnih dokumenata i njihovo prebacivanje. 

USB ključevi

USB ključevi mogu se koristiti u razne svrhe

U početcima je problem bio malen kapacitet, koji je kroz napredak tehnologije rastao veoma brzo, pa danas postoje USB ključevi raznih kapaciteta:

  • 2 GB
  • 4 GB
  • 8 GB
  • 16 GB
  • 32 GB ili više

Cijena im varira ovisno o količini podataka koje mogu pohranjivati, ali i dalje su jedan od najjeftinijih uređaja za prijenos datoteka. 

Primjena USB ključeva

USB ključevi mogu se koristiti u razne svrhe, a najpoznatije je korištenje za:

  • čuvanje osobnih podataka
  • kao backup podataka koji su važni
  • prijenos podataka s računala na drugo računalo
  • reprodukciju muzike ili videa

Prije dolaska interneta su USB stickovi bili znatno popularniji, no i danas se dosta koriste kod raznih ljudi. I dalje je upitno pohranjivanje na cloud, a u slučaju loše internet veze nije brzo. Samim time najbolja varijanta su prijenosni hard diskovi ili za manje količine podataka USB ključevi. 

Čuvanje važnih podataka je veoma popularno, jer u slučaju kvara računala ili hard diska na računalu, ne gubite podatke, već ih imate na USB sticku te ih lako možete kopirati na drugo računalo.

Još jedna veoma česta upotreba je reprodukcija muzike u automobilu ili filmova na televiziji. Zahvaljujući malim dimenzijama i lakoći korištenja, oni su najpoznatiji medij za ove dvije stvari.

Birajte isključivo kvalitetne USB stickove

Kao i svaki drugi tehnološki uređaj, tako i USB ključevi imaju određeni rok trajanja. Dodatna stvar koja ih čini podložnim oštećenjima je njihova prenosivost te nerijetko mogu pasti na pod i oštetiti se. Upravo zbog toga je bitno birati isključivo kvalitetne marke i pouzdane dobavljače za stickove. Tako ćete biti sigurni da neće prestati s radom u ključnom trenutku i da se neće uništiti kod manjih nezgoda.

Prilikom kupnje također je važno obratiti pažnju na kapacitet. Iako je kod nekih jeftinijih USB stickova naznačen određeni kapacitet, ako se radi o neprovjerenoj marki moguće je da će realni kapacitet biti puno manji. Zbog toga uvijek birajte provjerene trgovine iz kojih kupujete.

Kapacitet powerbank baterije

Kapacitet powerbank baterije pomoći će vam da odredite koliko puta možete napuniti vaš uređaj.

Promocijski USB ključevi

Promocijski USB ključevi mogu se kupiti u web trgovini Habeco, po odličnim cijenama i s mogućnošću tiskanja vlastitog logotipa ili teksta na njih. U ponudi su dostupni stickovi raznih dizajna, dimenzija i cijene, a ono što im je zajedničko je kvaliteta. Jednostavno odaberite sve poslovne poklone koji su vam potrebni, dodajte ih u košaricu i izvršite narudžbu.

Powerbank za mobitele

Još jedan veoma koristan uređaj je powerbank za mobitele, koji može biti odličan poslovni poklon za klijente i partnere. U posljednjih nekoliko godina prijenosna baterija za mobitele je postala sve korištenija, a zahvaljujući sve nižim cijenama i većim kapacitetima, postala je obavezan dodatak svake osobe. Bilo da idete na putovanje ili puno vremena provodite vani, neophodno je da imate bateriju koja će vam puniti mobitel dok nemate pristup utičnici.

Prijenosna baterija za mobitele

U posljednjih nekoliko godina prijenosna baterija za mobitele je postala sve korištenija

Kapacitet powerbanka

Iako će mnoge pripadnice ljepšeg spola powerbank birati prema dizajnu, prilikom odabira je potrebno obratiti pažnju i na kapacitet. Kapacitet powerbank baterije pomoći će vam da odredite koliko puta možete napuniti vaš uređaj. Ako je baterija vašeg mobitela kapaciteta 5000 mAh, to znači da će pun powerbank kapaciteta 10000 mAh moći napuniti vaš mobitel 2 puta. 

Powerbank s bežičnim punjenjem

Kako biste izbjegli spajanje žica, možete odabrati powerbank s bežičnim punjenjem. Tako je dovoljno da vaš mobitel prislonite na njega i baterija će se krenuti puniti. Imajte na umu da je za ovo potrebno imati noviji model mobitela, te isto tako da je punjenje na žicu i dalje znatno brže od bežičnog.