Lako do prve web trgovine uz Magento

Bez obzira imate li svoju lokalnu trgovinu i planirate otvoriti i web trgovinu ili je web trgovina jedini oblik trgovine koji planirate, morate od nekud krenuti. Za izradu web trgovine imate dvije mogućnosti. Možete unajmiti neku tvrtku da to odradi za vas ili se sami možete upustiti u njezinu izradu. Na tržištu postoji jako mnogo komercijalnih rješenja koja vam u tome mogu pomoći, ali za početak će vam biti dovoljno i neko tzv. open source rješenje, kao što je Magento. Zato na njihovoj web stranici kliknite na gumb Magento download i krenite s izradom.

Najveće prednosti

Kada Magento download završi, pred sobom ćete imati vrlo moćan alat za izradu web trgovine. Možete se odlučiti za dvije varijante, onu potpuno besplatnu i naplatnu. A mnogim trgovcima se i besplatna verzija pokazala i više nego dovoljna za njihove potrebe. Ogromna prednost Magenta je upravo činjenica da se radi o softveru otvorenog koda i njegovoj vrlo jakoj zajednici.

To znači da se svatko može uključiti u razvoj ovog softvera te svojim radom doprinijeti i pomoći drugim korisnicima. Isto tako, ako bilo gdje zapnete tijekom izrade, možete pretražiti ogromnu bazu raznih članaka, uputa ili jednostavno zatražiti savjet putem foruma. Mnogi programeri uključili su se u sam razvoj Magenta pa osim što vam je na raspolaganju Magento download kao osnovni program, možete pronaći i brojne esktenzije i dodatke koji će vam olakšati izradu web trgovine.

Funkcionalnost

Kada je Magento download gotov i kada ga otvorite na svom računalu, imate cjelovito rješenje pomoću kojeg ćete moći od početka izraditi svoju web trgovinu. O tome koliko je ova platforma popularna govore i statistički podaci kako je gotova svaka treća web trgovina izrađena pomoću Magenta. Uz Magento, možete potpuno prilagoditi izgled vaše web trgovine te ovisno o vašem poslovanju kreairati različite vrste proizvoda.

Svaki proizvod možete detaljno opisati, postaviti željene slike te ih rasporediti u određene kategorije i podkategorije kako bi ih vaši potencijalni kupci mogli lakše pronaći. U Magentu možete pronaći i brojne alate koji će vam pomoći pri optimizaciji vaše web trgovine, a također i već ugrađene alate koji vam omogućavaju postavljanje raznih metoda plaćanja. Sve u svemu, ako tražite sveobuhvatno rješenje, Magento je ono što vam je potrebno.