Kvalitetan toner za laserski printer po jeftinoj cijeni

Printer je danas standardan uređaj u većini domova i sve se češće koristi zbog čuvanja stvari u digitalnom obliku. Postoje različite vrste koje razlikujemo, a dijelimo ih prema načinu ispisa. Najpoznatiji su laserski printeri, koji koriste toner i pružaju najisplativije rješenje za printanje dokumenata ili slika.

Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s time što je toner za laser, isplati li se kupovati zamjenske marke koje ne potpisuje proizvođač i gdje se može pronaći sva dodatna oprema za printer po povoljnim cijenama.

Vrste printera

U današnjoj ponudi raznih proizvođača mogu se pronaći razne vrste printera. Svaka od njih ima svoje prednosti i mane, a ovisno o tome kakve stvari printate i koliko često, odabrat ćete odgovarajuću vrstu. Najpoznatije vrste su:

  • Inkjet printer
  • Laserski printer
  • Tintni printer

Razlika je po načinu ispisa i o tome ovisi kvaliteta, brzina i dugotrajnost boje. 

Toner za laser

Toner za laser je najisplativije rješenje kod velikog broja dokumenata

Inkjet

Inkjet printeri popularni su u većini domova i zbog toga se često nazivaju kućnim printerima. Oni su odličan odabir za neprofesionalne potrebe, jer su iznimno jeftini i pružaju dobru kvalitetu ispisa. Nikako se ne bi trebali birati ako printate veliki broj stvari, jer brzo troše boju, koja je skupa za zamjenu.

Laserski printeri

Toner za laser je najisplativije rješenje kod velikog broja dokumenata, jer se zahvaljujući laseru i stvaranju naboja boja troši minimalno, a osim toga printanje dokumenata je iznimno brzo. Najbolji je odabira ako printate dokumente.

Original toner za printer

Ako imate printer koji je već ispisao veliki broj dokumenata, prije ili kasnije ćete se susresti s potrebom za kupnjom novog tonera. Toner za laser, iako je iznimno dugotrajan, ne traje beskonačno te je potrošna roba. Pregledom asortimana u dućanima možete zamijetiti da original može biti veoma skup, ali imajte na umu da traje dugo vremena i u konačnici nije veliki trošak gledano prema broju isprintanih stranica.

Original toner za printer:

  • Pruža najbolju kvalitetu ispisa dokumenata
  • Traje najdulje vremena
  • Potpuno je siguran za pisač

Original kreira sam proizvođač printera i zbog toga je najbolji izbor. No, s druge strane, proizvođač može „nabiti“ veliku cijenu i tako postaje neisplativ. Zbog toga su sve popularniji zamjenski, koji dobro odrađuju posao i puno su jeftiniji, a više o njima donosimo u nastavku teksta.

Toner za laser

Toner za laser, iako je iznimno dugotrajan, ne traje beskonačno te je potrošna roba.

Zamjenski toneri za printer

Zamjenski toneri za printer odlično su rješenje ako vam nije potrebna iznimna kvaliteta ispisa i želite uštedjeti prilikom kupnje. Njih proizvodi neka druga firma, no potpuno su prilagođeni za određeni printer i čak mogu pružati gotovo jednake karakteristike kao i originali. Naravno, imajte na umu da ne birate baš najjeftiniji zamjenski toner za laser, jer će kvaliteta ispisa biti lošija. Srednje cijene iz ponude su sasvim pristupačne i nude odličnu uštedu, a pružat će odličnu kvalitetu ispisa. 

Gdje se mogu kupiti toneri?

Kupnja putem interneta predstavlja najisplativije rješenje, a web trgovina Toner123 u ponudi ima sve potrebno za vaš printer. Oprema za printer, tinte i toner dostupni su u samo nekoliko klikova mišem, a cijene su i do 70% jeftinije u odnosu na neke klasične prodavaonice. Svakako zavirite u široku ponudu i pronađite sve što vam je potrebno. 

Canon printer je jedan od najpopularnijih brendova

Canon printer je jedan od najpopularnijih i najčešći izbor kod mnogih ljudi. Zahvaljujući raznim uređajima koje proizvodi, Canon je jedno od najpoznatijih imena i u industriji printera, a proizvodi iznimne kvalitete i pristupačne cijene garantiraju zadovoljstvo. 

Canon je japanska kompanija koja je najpoznatija po proizvodnji kamera, fotoaparata i printera. Posluje već gotovo 100 godina i kroz to vrijeme su postali jedan od najprepoznatljivijih svjetskih brendova. Canon printeri su iznimno kvalitetni, no prilikom kupnje morate obratiti pozornost na tip printera koji kupujete.

Canon printer

Canon printer je jedan od najpopularnijih i najčešći izbor kod mnogih ljudi.

Najveći problem se javlja u slučaju da ste kupili tintni printer i puno printate, jer je tinta za Canon relativno skupa. Uz to, tinta se puno brže troši, pogotovo kod printanja fotografija ili dokumenata u boji, stoga je najbolja alternativa zamjenska Canon tinta za printer. Ona će pružiti dobru kvalitetu ispisa i dugotrajnost, sigurna je za vaš printer i s njenom kupnjom ćete znatno uštedjeti.

No, kada kupujete pisač obratite pažnju i na to koliko često mislite printati i kakve dokumente. Tintni pisač pruža iznimno kvalitetan print slika i visoke detalje te kontrast boja, no troši puno boje i zbog toga se ne preporučuje za čestu upotrebu.