Bežični punjač za punjenje bez žice

Kad su mobiteli krenuli u proizvodnju, ideja je bila da se koriste za pozive, SMS-ove i slične stvari. Nitko nije razmišljao o tome kako će se oni razviti i kako će se naša potreba za novim dodacima kretati. Isprva nije bilo potrebe za velikim kapacitetom baterije i ljudi su mislili da je sasvim dovoljno da mobitel ima onu funkcionalnost koju trenutno ima. S obzirom na to da su se vremena promijenila, danas imamo vrlo različite potrebe i naši mobiteli više nisu tu samo kao sredstvo kontakta. Sve veće korištenje smanjuje trajanje baterije, a tu vam može pomoći bežični punjač.

Dodatci za mobitele

Mobiteli se koriste kao nešto što nam pomaže u svakodnevnim problemima i raznim dogodovštinama. Kad trebamo nekog zvati, koristimo mobitel. Kad trebamo napraviti neki sadržaj, koristimo razne aplikacije. Za videopoziv, za razne poslovne zadaće, za praćenje naših privatnih života… Mobiteli su nam danas korisniji nego ikad, jer kombiniraju sve alate koje inače koristimo. Oni su naša televizija, naš kalkulator, naš telefon, naša bilježnica, naš adresar…  Bežični punjač može nam pomoći da baterija na mobitelu traje znatno dulje.

Zamijenili su mnogo stvari koje smo prije koristili na drugačiji način. Zbog toga, naši mobiteli su nam ujedno i u rukama puno, puno češće. Njihova baterija ne traje ni upola dugo kao što je trajala prije. Iako se proizvođači danas zaista jako trude napraviti mobitele koji imaju veći baterijski kapacitet, to nikada nije dovoljno. Zato danas koristimo bežični punjač za mobitel, takozvani power bank. Prvo ćemo pričati malo o savjetima koji će vam pomoći da koristite svoj mobitel na način koji minimizira potrošnju i produžuje vrijeme vaše baterije. 

Kako produžiti vijek baterije na mobitelu?

Prva stvar je ta da morate biti realni po pitanju trajanja vaše baterije. Mobiteli koji imaj oko 4000 miliamper sati su danas prosjek među skupim mobitelima i mogu izdržati gotovo cijeli dan dosta teške potrošnje. Jednostavnim pretraživanjem na internetskim tražilicama možete otkriti koliki je baterijski kapacitet vašeg mobitela i prema tome prekrojiti svoja očekivanja. Osim toga, nije loše da provjerite koliko određene aplikacije troše baterije. Postoje neke aplikacije koje su cijelo vrijeme pozadinski procesi i zapravo se nikad u potpunosti ne zatvaraju te tada uzimaju jako veliku količinu naše baterije.

Dobro je razmisliti da li su vam zaista potrebne određene aplikacije i vrijedi li to pozadinsko korištenje zaista. Ispunjavaju li sve aplikacije koje imate neka očekivanja ili možete maknuti neke i tako maknuti dio pritiska s baterije? Osim toga, bitno je bateriju kod slabijih mobitela promijeniti svakih 15ak mjeseci. Ako vam baterija krene slabije raditi, odnosno brže se prazni, tada je izgubila dio kapaciteta i možete za jeftinu cifru promijeniti bateriju iznutra. Ako vam baterija ne uspjeva izdržati potrebno vrijeme, možete koristiti bežični punjač.

Što je bežični punjač?

Bežični punjač ili power bank je dodatak za mobitel koji nam pomaže da možemo napuniti mobitel gdje god jesmo. Tako produžujemo vijek mobitela i možemo ga koristiti za više stvari. Nikad vam se neće dogoditi da morate hitno napraviti nešto i da ne možete zato što vam se mobitel ugasio. Nema brige o tome da ćete morati hitno zvati nekoga, a nemate kontakte van mobitela. Danas bežični punjač, odnosno power bank, možete naći na puno različitih mjesta. Svaka malo bolja trgovina informatičkom opremom ima dosta dobar asortiman.

Iako se danas bežični punjač nazivaju stanice koje pune novije modele mobitela, naziv bežični punjač je još uvijek više povezan s power bankom, koji omogućava punjenje mobitela gdje god se nalazili.

Kako izabrati dobar power bank?

Pri biranju bežičnog punjača, ako želite biti sigurni da ste kupili dobar power bank, tada ćete poslušati sljedećih nekoliko savjeta i biti oprezni pri kupovini. Uvijek trebate imati svoju ideju o tome što želite kupiti i ne smijete slušati prodavače jer vam oni često žele nešto prodati samo da vam nešto prodaju. Prva stvar koju morate pogledati je kapacitet koji ima power bank. Ako ste već preko interneta saznali koji kapacitet ima vaš mobitel, tražite barem dvostruko više kod bežičnog punjača. Što to znači?

Da ćete dvaput moći napuniti mobitel power bankom bez da prije toga punite sam power bank. Osim toga, pogledajte kako vam se sviđa sam dizajn bežičnog punjača. Tu je bitno da vam paše boja, da vam nije pretežak za nositi okolo te da imate određene značajke koje će vam pokazati koliko je power bank pun. Neko svjetlo ili nekakvi prekidači, možda. Tako ćete biti sigurni da ne morate uskoro puniti power bank za mobitel i da ne ostanete i bez obične i bez rezervne baterije. 


Bežične slušalice za nesmetano uživanje u glazbi. Želite li uživati u zvuku i slobodi kretanja, a pri tom ne smetati ljudima oko sebe, razmislite o bežićnim slušalicama. Čitajte više …