Bežične slušalice za nesmetano uživanje u glazbi

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg se ljudi odlučuju na kupovinu bežičnih slušalica u usporedbi s klasičnim žičnim slušalicama je svakako to što nemaju nepotrebne žice koje se vrlo često petljaju ili se unište. Također, kod novijih telefona je vrlo često slučaj da ne posjeduju 3,5 milimetarski utor te samim tim ni ne podržavaju priključivanje klasičnih slušalica. S obzirom da su se počeli proizvoditi pametni telefoni bez navedenog utora, mnoge tvrtke koje proizvode pametne telefone osmislile su vlastite bežične slušalice kako bi u prvom redu dodatno zaradili, a potom i olakšali korisnicima korištenje slušalica. 

Osim tehničkih prednosti, bežične slušalice su vrlo praktične i za bavljenje različitim sportskim aktivnostima jer nema žica koje smetaju pa se tako možete fokusirati samo na obavljanje kvalitetnog treninga, bez gubljenja živaca oko žica koja vam smetaju prilikom izvođenja vježbi. 

Raznovrsnost oblika i veličina slušalica

Bežične slušalice za mobitel i druge uređaje se danas proizvode u tri standardna oblika:

  • naglavne- rade po istom principu kao i žične slušalice te su najbolji izbor za kućnu upotrebu ili one koji žele maksimalno uživati u zvuku i zvučnim efektima. Odličan su izbor ukoliko ih mislite uparivati s laptopom te na taj način slušati svoju omiljenu seriju ili film.
  • one koje se postavljaju na uho- kao i naglavne, rade po principu kao istovrsne žične slušalice
  • one koje se postavljaju u uho- značajno su skuplje, lakše ih je izgubiti. Najpraktičnije su za osobe koje se bave nekom sportskom aktivnošću jer najmanje ometaju, a ujedno su i vrlo malene i praktične pa ne zauzimaju puno mjesta. 

Veliki izbor modela možete pronaći nudi i web trgovina Silux pa svakako provjerite njihovu ponudu.

Princip rada bežičnih slušalica

Bežične slušalice najčešće rade tako što se s mobilnim telefonom, prijenosnim računalom ili tabletom spajaju putem Bluetootha. Spajanje se odvija na jednostavan način jer ih većina uređaja odmah prepoznaje kao dostupan uređaj te je dovoljno odabrati opciju „poveži“ na mobilnom telefonu te će se potom ta dva uređaja upariti. 

Na samom početku ere bežičnih slušalica, mnogi su ih izbjegavali zbog toga što je uparivanje putem Bluetootha smanjivalo kvalitetu zvuka, no vremenom i razvojem tehnologije se to promijenilo. 

Govorimo li o dodatnim mogućnostima bežičnih slušalica, reći ćemo kako ih većina na sebi ima gumbe preko kojih se može regulirati jačina zvuka, mogu se prebacivati pjesme ili se može javljati na pozive.

Utjecaj Bluetootha na kvalitetu zvuka

Kao što je već rečeno, u početku je bilo puno problema jer početne verzije Bluetootha nisu bile dobre te su kvarile kvalitetu zvuka. Tome je tako zato što se verzije Bluetootha razlikuju po propusnosti bežične veze, dometu, potrošnji energije i dodatnim mogućnostima. Što je verzija Bluetootha starija, on troši više energije te dolazi do slabe povezivosti mobilnog telefona i slušalica, što u konačnici utječe i na zvuk. 

Najstarija verzija bežičnih slušalica je za Bluetooth 3.0 vezu, dok su najnovije za verzije 4.1 i 4.2 s Low Energy protokolom. Važno je naglasiti da su za dobar zvuk, od kompatibilnosti bežičnih slušalica i mobilnih telefona s novijim verzijama Bluetootha, važni i podržani audio kodeci. 

Čitajte i sljedeći članak: USB ključevi mogu biti odličan poslovni poklon

USB ključevi ili stickovi predstavljaju koristan i inovativan poklon za darivanje vaših poslovnih partnera i klijenata.

Domet zvuka

Obično je domet bežičnih slušalica između 10 i 30 metara udaljenosti, dakle ukoliko je mobilni telefon u džepu ili u istoj prostoriji gdje i vi, nema straha da će doći do gubljenja zvuka i prekidanja pjesme, videozapisa, serije ili nečeg drugog. Upravo zbog toga, domet nije jedna od komponenti o kojoj trebate razmišljati prilikom kupovine bežičnih slušalica – sve vrste imaju približno isti domet te ćete ih moći neometano koristiti. 

Punjenje bežičnih slušalica

Bežične slušalice koje se uz pomoć Bluetootha spajaju s mobilnim telefonom, najčešće imaju ugrađene punjive baterije. Naglavne bežične slušalice, s obzirom da imaju više mjesta za bateriju, imaju mogućnost punjenja putem USB kabela nakon čega rade 20−30 sati. 

Modeli koji se stavljaju na uho koriste manju bateriju koja traje maksimalno 8 sati nakon čega se također pune putem USB kabela, dok modeli koje idu u uho, a pune se na način da ih stavite u prethodno napunjenu kutijicu, mogu raditi 3−5 sati.

Veliki izbor online

Iako se veliki izbor modela može pronaći u lokalnim trgovinama, još veći izbor možete pronaći i na internetu. Silux online trgovina nudi brojne modele podijeljene u više različitih kategorija. Silux je sinonim za kvalitetu kada su u pitanju autodijelovi, no svoju ponudu proširio je i najkvalitetnijim modelima bežičnih slušalica koje će osigurati da uživati u odličnom zvuku gdje god se nalazili.

Čitajte sljedeći članak: Mijenjanje stakla na telefonu u samo nekoliko minuta